Duurzaam bouwen

https://www.bertensbouw.nl/wp-admin/profile.php
Een topteam met een passie voor de bouw!

Duurzaamheid

Steeds vaker zien we de wens om duurzaam te bouwen als leidraad in ons bestek. Onze samenleving en ons milieu stellen iedere keer weer hogere eisen waaraan voldaan moet worden. Bertens Bouw volgt deze ontwikkelingen op de voet. Bouwprocessen veranderen op dit punt voortdurend en ook de materialen innoveren sterk. Hierdoor is er in de loop van de tijd meer keuze gekomen. Gelukkig heeft dit daardoor niet altijd een kostprijsverhogend effect. Zo werken u en wij samen aan een verbetering van woon- en leefmilieu.

Volg ons op:

bertens-bouw-facebook bertens-bouw-twitter bertens-bouw-linkedin

Als bouwbedrijf nemen we graag onze verantwoordelijkheid voor het effect van ons handelen en voor het welzijn van huidige en toekomstige generaties. We geven een concrete invulling aan onze duurzaamheidsdoelstelling door met onze opdrachtgevers mee te denken over het terugbrengen van de energievraag of het toepassen van herbruikbare materialen.

We gaan in de nabije toekomst nog een stapje verder met het adviseren over materiaaltoepassingen die een gebouw op langere termijn in topconditie houden. Bertens Bouw biedt u daarbij een pasklaar, meerjarig onderhoudsplan.

Ook het verduurzamen van onze eigen activiteiten krijgt veel aandacht. We richten onze bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in en werken actief aan het reduceren van onze eigen CO2 uitstoot. Voor onze medewerkers zorgen we voor een veilige en gezonde werkomgeving. We letten zowel op een duurzame afvalverwerking als op een schone en opgeruimde (veilige) bouwplaats. We vinden het belangrijk om de milieueffecten van onze activiteiten te monitoren en waar mogelijk te verminderen. Om dit doeltreffend te kunnen doen hanteren wij een gestructureerd milieumanagementsysteem in de organisatie.

Zeggen dat je bedrijf zoveel mogelijk duurzaam werkt is makkelijk, maar hoe weten je klanten dat zeker? Dat kan met ECOSTARS, een Europese erkenningsregeling voor duurzame vervoerders van vracht en personen. De gemeente Rotterdam doet sinds 2013 mee met het ECOSTARS-programma en is hierin uniek in Nederland. Bertens Bouw B.V. heeft een vestiging in Rotterdam en wij hebben dan ook een audit gedaan. Bertens Bouw B.V. heeft tijdens de audit een positief resultaat 3 van de 5 sterren behaald. Het volledige bericht is hier te lezen. De komende tijd zal ons wagenpark verder verduurzamen. Middels de nieuwsberichten houden wij u hiervan op de hoogte!

Onze opvattingen, doelstellingen en resultaten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen vindt u terug in ons duurzaamheidsverslag. Met deze opvatting is het niet vreemd dat wij  over alle relevante verklaringen, keurmerken en certificaten beschikken op dit gebied.

Wij adviseren u graag en tonen alternatieven waarbij de K van kwaliteit op meerdere aspecten wordt ingevuld.

 

Waarom Bertens Bouw?

Ervaring & kwaliteit

Bertens Bouw heeft ruim 20 jaar ervaring! Het leveren van kwaliteit staat altijd voorop, samen met het tevreden stellen van de opdrachtgevers.

Gecertificeerd

Bertens Bouw is VCA gecertificeerd (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) & ISO gecertificeerd (ISO 9001 & ISO 14001). Download de beleidsverklaring!

Duurzaam

Bertens Bouw heeft het Greenworks Label en hanteert een gestructureerd milieumanagementsysteem (ISO 14001).

Transparant

Bij Bertens Bouw geloven we in open en eerlijke communicatie. Zowel met opdrachtgevers als met bouwpartners.

De gebruiker centraal

De mensen die een gebouw gaan gebruiken, werken, verblijven of recreëren zijn het uitgangspunt van ons denken.

Kostenbewust

Bij Bertens Bouw vinden wij het belangrijk om kostenbewust te handelen, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit.

Klanten & Partners