Zeggen dat je bedrijf zoveel mogelijk duurzaam werkt is makkelijk, maar hoe weten je klanten dat zeker? Dat kan met ECOSTARS, een Europese erkenningsregeling voor duurzame vervoerders van vracht en personen. De Europese Unie startte het programma ECOSTARS in 2009. De gemeente Rotterdam doet sinds 2013 mee met het ECOSTARS-programma en is hierin uniek in Nederland. Het Europese project is in mei 2014 afgelopen, maar wordt door de gemeente Rotterdam voortgezet.
Via het ECOSTARS-programma kunnen transporteurs sterren verdienen voor duurzame bedrijfsvoering. Dat begint vaak met een vrijblijvend advies hoe zij (meer) brandstof kunnen besparen. Aan de hand van het aantal sterren kunnen klanten snel en eenvoudig zien hoe schoon en duurzaam een vervoerder te werk gaat. Bovendien krijgen transporteurs met veel sterren voordeel in de stad en hebben ze een streepje voor bij opdrachten van de gemeente.

Bertens Bouw B.V. is gevestigd en Rotterdam en heeft dan ook een ECOSTARS audit gedaan met een positief resultaat! Bertens Bouw B.V. draagt hiermee haar steentje bij aan de duurzaamheidsvisie van Rotterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *