Bertens Bouw B.V. heeft vanuit een Europese aanbesteding de opdracht gegund gekregen voor de vervangende nieuwbouw voor de BS Prins Willem Alexander De Kwakel! Het werk is in opdracht van de gemeente Lansingerland en bevindt zich in Berkel en Rodenrijs. 

Het totale werk betreft de vervangende nieuwbouw voor twee basisscholen te weten De Kwakel en de Prins Willem Alexanderschool. Deze scholen zullen samen met de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang onder één dak worden gehuisvest in de ‘Vervangende nieuwbouw basisscholen’. Het geheel wordt in twee bouwlagen gebouwd waarbij het centrale deel van het gebouw vooral plek zal bieden aan de ondersteunende en gemeenschappelijke functies: peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, teamkamers maar ook aula en speellokalen.
De werkzaamheden in het kader van dit bestek betreffen de realisatie van de het gehele gebouw, zowel de bouwkundige werken alsook de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties incl. PV panelen. De uitvraag betreft een Energie Neutraal Gebouw.
De nieuwbouw wordt gerealiseerd naast de bestaande gymzaal en de tijdelijke school (door derden op te stellen noodlokalen) waardoor er gebouwen in de nabijheid van de bouwplaats in bedrijf blijven. De aannemer dient hiermee bij het opstellen van zijn planning en terreininrichtingsplan rekening mee te houden. Ook worden er maatregelen verlangd ten aanzien van het beperken van geluidsoverlast, verkeersoverlast (aan- en afvoer van materiaal en materieel) etc.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *