De opdracht betreft de revitalisering van het Segbroek College Goudsbloemlaan (GBL) aan de Goudsbloemlaan 131 in Den Haag en de revitalisering fase 2B van het Segbroek College Klaverstraat (KLV fase 2B) aan de Klaverstraat 7 in De Haag. Bertens Bouw B.V. zal alle bouwkundige en constructieve werkzaamheden uitvoeren en vervult de coördinerende rol als hoofdaannemer.
De opdracht GBL zal plaatsvinden op basis van een aanneemovereenkomst. De opdracht KLV fase 2B zal plaatsvinden op basis van een bouwteamovereenkomst.

Goudsbloemlaan
Het Segbroek College aan de Goudsbloemlaan is een rijksmonument en heeft -inclusief de gymzalen – een omvang van 7.241 m2 bvo. In de school zit het MAVO met circa 700 leerlingen. De school uit 1956 is ontworpen door J.J.P. Oud. In het verleden hebben reeds enkele revitaliseringen plaatsgevonden. De revitalisering behelst het aanpassen de indeling van het schoolgebouw op basis van de huidige onderwijsvisie. Daarnaast wordt de school voorzien van een luchtbehandeling met koeling, nieuwe verlichting et cetera, de gymzalen worden voorzien van nieuwe stralingspanelen en een nieuw plafond, de aula wordt opgeknapt, de toiletten worden opgeknapt en diverse werkzaamheden aan het casco worden uitgevoerd waaronder het restaureren van de stalen kozijnen.

Klaverstraat
Het Segbroek College aan de Klaverstraat is eveneens een rijksmonument en heeft een omvang van 10.824 m2 bvo. In de school zit een gymnasium, VWO en HAVO met circa 1.600 leerlingen. Het bestaat uit een deel oudbouw uit 1955 van architect Sjoerd Schamhart van 5.781 m2 (Schamhartdeel) en een daar tegenaan gebouwd deel uit 2000 van architect Leon Thier van 5.043 m2 (Thierdeel).
In fase 2B wordt de school inpandig aangepast op basis van de huidige onderwijsvisie. Tevens wordt het Thierdeel voorzien van een luchtbehandeling en worden in de school alle noodzakelijk werkzaamheden aan de installaties uitgevoerd. Buiten wordt het dak van het Thierdeel voorzien van extra isolatie en nieuwe dakbedekking, worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de penanten en hwa in de voorgevel van het Schamhartdeel en vindt asbestsanering plaats aan de voormalige buitenkozijnen (atrium).

Op naar een mooie samenwerking!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *